Menu

Any Dreamcaster can help me please?

Home Forums OSSC OSSC – Discussion and support Any Dreamcaster can help me please?

This topic contains 8 replies, has 3 voices, and was last updated by  MCLiLBas 3 weeks, 2 days ago.

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
  • Author
    Posts
  • #18716

    MCLiLBas
    Participant

    Hi guys,

    I have the OSSC 1.6 and I tried to get sound from my Dreamcast using a VGA Retro-bit cable but no sound.
    The VGA cable has a red and white cable attached, I plugged it in the Component ports in the OSSC 1.6 but still no sound!
    Am I doing something wrong? Do I need a specific cable for sound?
    Please help!

    Thank you!!!

    #18718

    nmalinoski
    Participant

    Audio for AV3 needs to go in the 3.5mm port right next to it. The RCA connections are for component video on AV2 only. You will need a stereo female RCA to male 3.5mm adapter.

    You should give the manual a read.

    #18721

    MCLiLBas
    Participant

    Thanks man! I have just ordered the adapter!

    #18772

    MCLiLBas
    Participant

    I can’t get the sound of the Dreamcast to work using the OSSC 1.6, I purchased the stereo female RCA to male 3.5mm adapter and hooked up the female RCA with the male RCA that comes out of the VGA Retro-bit cable, and the male 3.5mm to where it says A3 IN on the OSSC, no sound at all!
    Can anyone help me please?
    Thank you!!

    #18773

    BuckoA51
    Keymaster

    Is sound working/being digitised on other inputs/for other systems?

    #18775

    MCLiLBas
    Participant

    Regarding the OSSC, sound works fine with other consoles but with using the SCART cable!

    I have never used the 3.5mm jack before since I mostly use SCART. However, for the Dreamcast, since I am using a VGA cable, I must use the 3.5mm jack to output audio as you know! I purchased the stereo female RCA to male 3.5mm adapter, hooked it up, no audio at all!

    #18776

    MCLiLBas
    Participant

    I updated my OSSC 1.6 yesterday to the latest version, I noticed that there is no audio settings in the newest update. Maybe I need to downgrade it?

    #18777

    MCLiLBas
    Participant

    When I upgraded the OSSC yesterday, I only downloaded the 79.bin update, however I see some update named 79.aud, is that for audio? i’m just confused!

    #18778

    MCLiLBas
    Participant

    It finally worked! because I wasn’t aware that I needed to download the aud update too!
    Thank you so much for following up with me!

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)

You must be logged in to reply to this topic.