Menu

IR LED blinks, but OSSC doesn't respond to remote commands

Home Forums OSSC OSSC – Discussion and support IR LED blinks, but OSSC doesn't respond to remote commands

This topic contains 2 replies, has 2 voices, and was last updated by  pcbrown 1 month, 1 week ago.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Author
    Posts
  • #15992

    pcbrown
    Participant

    Hello,

    I just received my OSSC and while I love it so far, I didn’t realize how important the remote was. I purchased a programmable remote made by RCA (https://www.amazon.com/dp/B003EYV210/ref=asc_df_B003EYV2105214098/) and set it to auto-cycle through various manufacturer codes, and once the OSSC’s IR-associated LED began to blink, I assumed I had landed on the appropriate programming for the remote. However, I can’t seem to trigger any commands via the remote, despite the LED blinking. For further reference: Every button I press on the remote triggers the LED blink.

    Curious how else I can troubleshoot, or, if the remote is somehow sending signals within the range of the NEC IR profile, but not the appropriate ones.

    Thanks in advance for any advice!

    #15997

    BuckoA51
    Keymaster

    Have you done the remote control setup procedure on the OSSC itself? http://junkerhq.net/xrgb/index.php?title=OSSC#Remote_control_setup

    #16000

    pcbrown
    Participant

    Well, I’m embarrassed to have missed that step! It did the trick. Thanks so much!

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)

You must be logged in to reply to this topic.