Menu

LCD starts to flicker and a weird noise after a while

Home Forums OSSC OSSC – DIY Kit support LCD starts to flicker and a weird noise after a while

This topic contains 3 replies, has 2 voices, and was last updated by  mrTentacle 2 months, 2 weeks ago.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Author
    Posts
  • #13708

    mrTentacle
    Participant

    Hi all!

    A bit weird, when I use the OSSC with signal in (snes) and hdmi out all works fine, its seems, I haven’t done any long term testing.
    But when I power the board it works afew minutes but then the lcd starts to flicker and I can hear a high pitch whine, almost like coil whine.

    Even weirder, the board lights up and starts when I plug in the HDMI cable, with the power off..

    Any ideas?

    #13714

    marqs
    Participant

    It seems your display (or wherever the board is connected to) supplies power to its HDMI DDC 5V input. Does not make any sense but it’d explain both of your issues. If you can’t fix the sink, then you may remove fuse F2 from ossc pcb which then cuts DDC5V signaling.

    #13715

    mrTentacle
    Participant

    Can confirm that the screen is weird, tried it on my computer monitor where it doesn’t power up on the hdmi.
    When using my monitor the OSSC turn itself off after about 2min, the lcd and green led starts to flicker.

    I’m gonna try and resolder a few components

    #13723

    mrTentacle
    Participant

    No dice, lcd starts to flicker and goes dark after 90seconds, I get the feeling that it’s heat related. If I restart the board without cooling down it dies much faster.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)

You must be logged in to reply to this topic.