Menu

No Audio with Component 1.6 hardware .78a Firmware

Home Forums OSSC OSSC – Discussion and support No Audio with Component 1.6 hardware .78a Firmware

This topic contains 2 replies, has 2 voices, and was last updated by  JAMorgan2002 1 month, 1 week ago.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Author
    Posts
  • #18446

    JAMorgan2002
    Participant

    Hi All,

    I recently picked up an OSSC 1.6 last month. I have thrown various consoles at it via SCART (Sega Genesis, Saturn) and VGA (Sega Dreamcast), Last week I figured I throw some component based consoles (Sony PS2, Microsoft Xbox) at it and I cant seem to get sound though the OSSC. I have tested my RCA to mini jack cable and it is functioning as expected and sound is coming from the console though the cable, but the OSSC doesn’t seem to be sending this though the HDMI cable.

    The other inputs (RGBS and RGBHV) on the OSSC seem to have no issues with audio. It just works 🙂

    I see that the audio jack for input 2 audio is dual purpose and also serves as audio out for RGBS and this also appears to be working (tested with Sega Genesis hooked up via SCART and plugging in powered portable speaker).

    Is there any trick to getting this jack to flip roles from being an output for input 1 to being an input for input 2? (I apologize for the rough wording)

    I am running firmware that was shipped with the OSSC, FW .78a

    Any suggestions would be greatly appreciated.

    Thanks in advance.
    James

    #18449

    nmalinoski
    Participant

    So the problem is that the OSSC 1.6 ships (at least mine did) with that jack configured as audio-out for AV1, and you need to flip the little switch next to it to get it to act as audio-in for AV2. It’s a bit of a pain to reach (I used a butter knife), but you only have to flip it once.

    #18454

    JAMorgan2002
    Participant

    Sweet! That was it.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)

You must be logged in to reply to this topic.