Menu

No Sound from Hdmi

Home Forums OSSC OSSC – Discussion and support No Sound from Hdmi

This topic contains 16 replies, has 8 voices, and was last updated by  grey_ghost 2 months, 1 week ago.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 17 total)
  • Author
    Posts
  • #16758

    Rizi
    Participant

    Hi, I got my ossc yesterday and it works great regarding the video
    But I can’t get any Audio from Hdmi

    I tried 2 different consoles
    N64 NTSC RGB mod and Gamecube PAL
    with 2 different RGB Cables on 2 different TVs (Samsung 4K LED and an older Samsung HD ready)

    I only get Audio from the A1 out 3.5mm output

    I also tried different line multiplication modes

    What can I do so I have audio from the hdmi out?

    #16759

    megari
    Participant

    If you’ve upgraded the firmware, please make sure it is an audio enabled version, that is, 0.78a or 0.79a.
    Make sure that the TX mode setting set to HDMI. This should be the default for OSSC 1.6, though.
    Try and see if changing the audio downsampling setting helps.
    If you haven’t tried this already, try resetting the settings and saving the profile.

    #16765

    Rizi
    Participant

    Thanks for your help
    Currently I have firmware 0.78a, I have not upgraded or done anything like that

    Tx mode is Hdmi

    Audio downsampling option did not change anyrhing when I tried it.

    I will try if resetting helps, what do you mean by saving the Profile?

    Thanks again

    #16767

    megari
    Participant

    @rizi There is an option for saving your settings to a profile slot. It is near the “Reset settings” menu item.

    #16770

    j3356
    Participant

    I have a similar problem with the audio not coming through the hdmi in on my xbox one.

    #16856

    BuckoA51
    Keymaster

    If you have tried multiple TVs it’s also possible you have a faulty unit in which case we’ll RMA it for you.

    #16863

    Rizi
    Participant

    I now have also tried a third TV and different settings but I still can’t get no sound from the Hdmi port
    I have now firmware 0.78a (did not change or update anything since I got it)
    Should I try 0.79a, is there a possibility that it will help?

    Maybe it is just a faulty unit :/

    So what do I have to do to get a replacement unit?

    #16864

    BuckoA51
    Keymaster

    Drop me an e-mail via the contact form and I’ll sort it for you.

    #17161

    vmorr
    Participant

    I’m thinking mine has issues too, just set up. Genesis/CD/32X stack with a SCART cable from RGC. Is this common?

    #17169

    BuckoA51
    Keymaster

    No, so far only two units have had this issue.

    #17170

    vmorr
    Participant

    Ok. I believe all my settings should be correct, tried playing around with a few options and reset the settings once as well. I’ll try another TV and Genesis later today.

    #17171

    BuckoA51
    Keymaster

    okay thanks, if you still have problems get in touch so we can sort a return/replacement.

    #17253

    vmorr
    Participant

    Sorry for the delay! Just hooked up my OSSC to another TV with a different Genesis console and still no sound sadly. All that’s audible is a high pitched hum that seems to change with whatever is displayed on screen (both TVs). Will send a PM.

    #17509

    PheNOM
    Participant

    Try updating the firmware. I had some audio problems, but I realized that I had the incorrect firmware installed.

    #17929

    grey_ghost
    Participant

    I’m having a similar problem. Hooked up the Wii with component and audio to the v1 3.5 audio jack. On AV1:RGBS i can hear audio of the Wii but no picture(not expecting to because that’s the Scart input & thats empty) But when I switch to AV2: YPbPr 525p 31.46khz 59.94hz i get picture but no audio. Also when on AV1:RGBS if i turn the unit upside down the audio cuts off. Is this unit defective? I made a you tube which shows the issue, got the 3.5 audio jack from amazon links below.

    https://www.amazon.com/gp/product/B01N9TLQHI/ref=oh_aui_detailpage_o01_s00?ie=UTF8&psc=1

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 17 total)

You must be logged in to reply to this topic.