Menu

Remote isn't working

Home Forums OSSC OSSC – Discussion and support Remote isn't working

This topic contains 43 replies, has 11 voices, and was last updated by  Ganiman 7 months, 1 week ago.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 44 total)
  • Author
    Posts
  • #8158

    Harrumph
    Participant

    Received my unit today, but can’t try it out properly because it isn’t responding to the included remote. The green LED does not blink when pressing buttons (the indicator on the remote is blinking, so it should work). Can the IR detector on my unit be faulty?

    #8161

    BuckoA51
    Keymaster

    On the remote itself, try pressing the “TV” button in the top left corner then try it with the OSSC again.

    #8164

    Harrumph
    Participant

    Yeah I’ve tried that, no response. Held the remote right up to the sensor too.

    #8165

    coderkind
    Participant

    @harrumph; my remote didn’t work at first either. I replaced the batteries for another set and after some more random presses it eventually decided to display the light near the top of it. So perhaps try that?

    #8166

    BuckoA51
    Keymaster

    In that case it sounds like either the remote is faulty and has lost its programming or the OSSC IR sensor doesn’t work. Since I have to manually program the remote when I get them in, each one is tested but I guess it is possible one slipped through. Would you be happy for me to send you out a tested replacement remote as a first step, then if that doesn’t work we’ll RMA the OSSC itself?

    #8167

    Harrumph
    Participant

    @coderkind; the remote does respond to button presses, the red light indicates, but the green indicator on the OSSC doesn’t.

    @buckoa51; I suppose potentially the IR sender/receiver on the remote could also be at fault, so I’m gonna see if I can get it to work on my TV, it is a “universal remote” after all. I’ll get back to you after some tests tonight.

    #8168

    BuckoA51
    Keymaster

    Ok that will at least tell us if the remote can send IR, though if it has lost its programming I’ll still need to send you another out.

    #8169

    Harrumph
    Participant

    Ok so the remote does work with my TV (TV commands taught as “Sat/DVB” so as not to accidentaly remove any programming from the “TV” button). But, I tried to program the remote for the OSSC manually (pressing B1 on start-up), but still no response.
    So yeah, like you said maybe start by simply sending me a new one. Should I send you an email?

    #8173

    BuckoA51
    Keymaster

    OSSC can only recognise NEC protocol I believe, so we still can’t tell if the OSSC is at fault or if the remote has just lost its programming somehow. Yeah I better send you a new remote out as a first step, drop me an e-mail and I’ll sort it tomorrow for you.

    #8174

    Harrumph
    Participant

    Thanks, emailed!

    #16980

    TennokoeJames
    Participant

    Exact same issue for me.
    My remote has worked fine for my 1.6 since I got it some weeks ago.
    Switched on this morning and nothing.. Ossc doesn’t flash when I press anything, though the led on the remote flashes.

    Edit: fixed! Held the TV button for a few seconds and now it works again.

    #17139

    mdd45
    Participant

    Hello,

    I have just received my ossc. The remote seems to work ok except from buttons “1” and “TV” and so i cannot update the ossc to the latest fw because “1”=Yes during update, and also cannot change ossc modes without entering the menu. All the other remote commands seems to work ok.

    Any ideas?

    #17140

    BuckoA51
    Keymaster

    Hmm… have you tried fresh batteries in the remote?

    Have you tried holding it at a slight angle from the OSSC?

    #17141

    mdd45
    Participant

    Batteries are brand new, but also tested another 2 pairs. Tried different angles even though all the other buttons work. When i press and hold the other buttons on the remote the Red Led blinks constantly. When i press and hold 1 or TV though the red led on the remote blinks just once….

    #17142

    BuckoA51
    Keymaster

    Ok, we need to send you a new remote then, I’ll get one out to you if you e-mail in.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 44 total)

You must be logged in to reply to this topic.