Menu

SNES White smudge/blur thingy

Home Forums OSSC OSSC – Discussion and support SNES White smudge/blur thingy

This topic contains 3 replies, has 3 voices, and was last updated by  SRRAE 1 month, 1 week ago.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Author
    Posts
  • #18421

    plegenda
    Participant

    Guys, at first I tho it had something to do with my setup.
    However after plugin my snes directly to the tv (several tvs in fact) through composite, rgb and s-video, I’m getting this image distortion.

    https://ibb.co/bO4vsR

    like a white smudge.

    I’m gonna try changing the capacitors of the unit (can’t harm anyway), but do you have any idea of what could be causing the issue?

    Regards!

    ———————
    UPDATE
    ———————

    Just changed all caps in the board (SHVC-CPU-01) and got clear image!
    I didn’t see a specific cap leaking or hurt.
    Maybe the only funky ones were a 33uf and a 100uf which, upon removing them, had the smd plastic part break. So maybe one of them could have been corroded.

    #18422

    BuckoA51
    Keymaster

    is it a 1-chip console?

    #18423

    plegenda
    Participant

    no no no no, quite the opposite.
    Its a SHVC-CPU-01.
    First gen, independent soundboard, lovely looking not-yellowing carcas but not-so-lovely looking video output tho.

    #18521

    SRRAE
    Participant

    I saw your update, but I had an Amiga 600 which did the same before refusing to work, and that turned out to be a cap failure, even though none seemed to be leaking.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)

You must be logged in to reply to this topic.