Menu

TurboGrafx Sync Issue

Home Forums OSSC OSSC – Discussion and support TurboGrafx Sync Issue

This topic contains 3 replies, has 3 voices, and was last updated by  marqs 1 week, 6 days ago.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Author
    Posts
  • #12288

    mraposo359
    Participant

    Please excuse my ignorance on this topic, I’m new to the RGB scart world. I just got my OSSC and I’m trying to get it working with my TurboGrafx-16. I am using a dbgrafx booster and a retro console accessories RGB scart cable (mega drive 2 csync non buffered). I was able to get it to sync by adjusting the Analog Sync Vth to around 100mV, however it’s not consistent and sometimes it takes a while for it to finally sync. Does anyone know what is causing this to happen? Also, do you have any suggestions on what other settings I should try adjusting? When I did get it to sync it worked perfectly and looked amazing. Thanks!

    #12290

    BuckoA51
    Keymaster

    Usually PC Engines are fine if you just have the analogue sync LPF up to the max, but I’ve never used a DBGrafx booster.

    #12300

    mraposo359
    Participant

    It turns out there is a jumper on the dbgrafx booster to change it to TTL and now it works perfectly without any changes to the default settings. Thanks!

    #12358

    marqs
    Participant

    There’s something wrong if it requires TTL sync – I wonder if that MD2 cable is suitable for dbgrafx.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)

You must be logged in to reply to this topic.