Menu

VP30 60HZ stutter/jitter

Home Forums General gaming VP30 60HZ stutter/jitter

This topic contains 4 replies, has 2 voices, and was last updated by  BuckoA51 1 day, 5 hours ago.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Author
    Posts
  • #26179

    Drewcifer
    Participant

    Hi, does anyone else get slight jitter/stutter with some 240P 60HZ sources on their VP30 (1.14 with ABT102)? Its most noticable on 2d side scrolling games.

    Its doing it on my PSone with pal Oscillator RGB or S-Video, also on my 3 megadrives (mix of pal and NTSC oscillators) over RGBs, S-Video, Composite.

    Ive tried various things to resolve it Csync, sync over composite and luma, messing with the VP30 various sync methods, different output resolutions, 3 different displays , 4 hdmi cables including an mcable, converting the RGB to Component via a JS Scart to component box (these are very good btw if anyone needs a transcoder). Also tried using the VP30 BNC output to component same thing still stutters 🙁

    Im wondering if its something to do with the de-interlacing from the ABT card, strange as 50HZ is perfect and its not happening on a 60HZ PS2 (same PS1 games tested) or Wii in the 240P test suite.

    Real shame as the device is great and I can live with the noise and interpolation from game mode 1 with 240P, it may be time to get an OSSC?

    Any advice would be appreciated, thanks.

    #26191

    Drewcifer
    Participant

    Had a thought I could check my various sync levels and work out what the VP30 likes on the RGBs inputs.

    If that doesnt work i’ll order an OSSC.

    Thanks.

    #26201

    BuckoA51
    Keymaster

    Have you tried a different monitor/TV? Could be your monitor can’t frame lock to some off spec signals.

    #26210

    Drewcifer
    Participant

    Hi thanks for the reply, I tried 3 TVs and one monitor so far so will test a couple more monitors.

    Weird thing is I dont get it on my iScan Pro with the same equipment, and if I switch the NTSC MD/Gen to 50hz its judderless locked with a 53.693Mhz Oscillator?

    Will try and work it out, cheers.

    #26295

    BuckoA51
    Keymaster

    Very strange, I’ve not ever owned a VP30 so I don’t really have any other ideas…

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)

You must be logged in to reply to this topic.